top of page

Kalwall: een revolutionair systeem voor gevelbouw

EEN KWALITEITSVOL GEVELSYSTEEM MET EEN HOOG RENDEMENT

Kalwall is een systeem dat in 1955 in de Verenigde Staten werd ontworpen. Sindsdien wordt het gebuikt in ontelbare projecten. Het systeem bestaat uit structurele composiet-sandwichpanelen die transparant zijn en diffuus daglicht doorlaten. Het Kalwall-systeem vervangt traditionele gevelsystemen, vooral vanwege het hoge rendement.

De panelen hebben uitstekende thermische eigenschappen en zijn zeer energiezuinig. Ze verlagen in grote mate de koolstofvoetafdruk van de gebouwen waar ze worden geïnstalleerd. Daarbovenop bieden ze ook een goede akoestische isolatie voor uw gebouw en zijn ze volledig wind- en waterdicht. 

Als u kiest voor Kalwall, kiest u voor kwaliteit.
Naast het hoge rendement voldoet het systeem ook aan de strengste eisen van het Quality Assurance Program.

FLEXIBEL, LICHT EN DUURZAAM

Kalwall-panelen zijn een goede oplossing voor uw project dankzij hun grote flexibiliteit en duurzaamheid. Of u nu een gevel, koepel, lichtdak of luifel wilt installeren, het is telkens mogelijk om het Kalwall-systeem te gebruiken! De panelen hebben een minimale levensduur van 50 jaar en zijn bestand tegen hoge draagkrachten, brand, de impact van voorwerpen en tegen diverse chemicaliën. Ze zijn zeer weerbestendig en genieten bescherming tegen onder andere uv-stralen en erosie. De installatie van het systeem verloopt heel vlot en de panelen zijn snel en makkelijk te monteren. Ook het onderhoud is eenvoudig, want de panelen zijn zelfreinigend.

Het Kalwall-systeem is daarnaast verkrijgbaar in twee bijzondere configuraties:

  • Kalwall + Explosion is explosiedrukontlastend gemonteerd en helpt de schade bij een explosie te beperken. 

  • Kalwall + Aerogel kan dan weer uitstekende isolatiewaarden voorleggen en doet het tot vier keer beter dan klassieke isolerende glaseenheden.

ALS EXCLUSIEVE VERTEGENWOORDIGERS VAN KALWALL STAAN WIJ U GRAAG TE WOORD. NEEM CONTACT OP MET ONS VOOR MEER INFORMATIE OF EEN VOORSTEL OP MAAT.

bottom of page